Forum -> Doraźne środki na ból pleców
| Tytuł: | Doraźne środki na ból pleców |
| Autor: | Dawid 17.2.2011, 09:33 |
| Hej! Mam takie pytanie czy ktoś może polecić doraźne skuteczne środki na ból pleców w okolicy lędźwi? Szukam czegoś skutecznego, ponieważ od kilkunastu dni strasznie mnie bolą plecy w tych okolicach a masaże, maści i plastry nie pomagają. | |
| Autor: | Dr Who 17.2.2011, 15:08 |
| Witam! Na początek spróbuj ze zwykłymi tabletkami przeciwbólowymi a jeśli to nie pomoże to idź do lekarza- niech on ci przepisze mocniejsze środki przeciwbólowe. Potrzebne może byc też dokładne badanie i zrobienie zdjęcia rentgenowskiego tej części kręgosłupa, aby wykluczyć zmiany zwyrodnieniowe. Trzymaj się! Pozdrawiam i zdrowia życzę! | |
| Autor: | Arturek 18.2.2011, 13:44 |
| Najlepiej idź do apteki i poradź się farmaceuty. On na pewno poradzi Ci najlepsze środki. Przydałaby sie też wizyta u lekarza, bo te bóle są bardzo niepokojące. Pozdrawiam | |
| Autor: | Wojtuś 21.2.2011, 08:09 |
| Na silne bóle pleców najlepsza jest Pyralgina. Ja zawsze ją stosuję w takiej sytuacji. Po wzięciu jednej tabletki już po kilku minutach odczuwam ulgę i mogę normalnie pracować. Ty też powinieneś to spróbować. Sądzę, że też Ci pomoże. | |
| Autor: | Heniek 21.2.2011, 13:30 |
| Mnie ona też pomaga na bóle pleców i nie tylko, ale tak na marginesie to kolego powinieneś iść do lekarza, bo taki ból to jeden z typowych objawów dyskopatii, którą TRZEBA LECZYĆ. W związku z tym radzę zrobić odpowiednie badania. | |
| Autor: | maska58 20.4.2011, 19:08 |
| W 76 roku wypadł mi dysk w szpitalu nic mi nie zrobili za wyjątkiem zastrzyków potem jezdziłem do kręgarza[polecam]przez 6-7 miesięcy bule ustąpiły przy następnych bólach znowu do kręgarza i tak w kółko pracowałem do2008 xxxś jestem na rencie a kręgosłup popsuł się bardziej od s1 do l2 i biorę silne środki przeciw bólowe od kilku lat[Tramal 150,Noax uno 200,Ketonal duo 150]to naprawdę dużo,wcześniej brałem plastry przeciw bólowe DUROGESIC 100 ug/h ale na mnie słabo działały i się okropnie pociłxxxżeli chodzi o wykonanie jakiejś większej pracy typu malowanie mieszkania to mam sposób biorę dwa zastrzyki sterydy DEXAVEN 8mg/ml xxxń przed malowaniem a drugi za dwa dni i po malowaniu. A do bólu trzeba się przyzwyczaić i z nim żyć.Odnośnie kręgarza mieszka on w Koninie i tam też przyjmuje i nie tylko w Strzegomiu koło Wałbrzycha i jeszcze w kilku miastach. namiary: Wiesław Matuszak Zalesie22 k/Konina tel.[063]2467238 xxx Strzegomiu przyjmuje w ostatni wtorek miesiąca od xxx. | |